Formació Professional Bàsica – Normativa

 • Hem d’assistir a classe cada dia

Els professors passen llista cada classe.

El programa de la Conselleria on introduïm les notes, no les deixa posar si l’alumne ha faltat a més d’un 15%, encara que siguin justificades.

 • En principi, es fa el que el professor diu.

Els professors i professores us donaran molt temps per parlar entre vosaltres i  per fer activitats fora de l’aula, i esport, pelis, debat, música… ballarem amples.

Però si el professor o professora demana silenci en un moment donat, hem de fer silenci. Si no, si cadascú fa el que troba quan ho troba, la cosa es desbarata i no podem fer feina.

 • L’ús del mòbil queda totalment prohibit

L’ús del mòbil està TOTALMENT PROHIBIT. A cada classe hi haurà una capsa, els alumnes que creguin que no podran controlar-se en l’ús del mòbil podran deixar el mòbil a la capsa fins que acabi la classe. No obstant això, és probable que pocs alumnes deixin el mòbil a la capsa i que l’utilitzin en temps de classe quan el professor no ha donat permís per fer-ho. Si passa aquesta situació, en lloc d’aturar la classe per tal de fer que l’alumne deixi el mòbil o haver-lo de requisar, el professor optarà per no aturar ni interrompre la classe i al final de la classe treure els punts corresponents al que seria una amonestació lleu (1 punt) i avisar a l’alumne d’aquesta amonestació. La finalitat és reduir els conflictes que es generen quan es demana als alumnes que ens entreguin el mòbil.

 • NOMÉS els majors de 16 anys poden sortir fora de l’escola en temps de pati.

Alerta, que després del pati heu de pensar a tornar d’hora! La barrera es tanca tot d’una i no sempre hi haurà un professor que vos pugui obrir. Sabeu l’horari i teniu mòbil per mirar l’hora, no hi ha moltes excuses per arribar tard.

 • Si veniu a classe en bicicleta, no podeu conduir-la dins el recinte escolar.

A partir de la porta de l’entrada, heu d’anar a peu fins al lloc on l’aparcareu.

 • Heu de respectar les instal·lacions del centre i el material que se us ofereixi, així com el material dels vostres companys.

És de sentit comú, i tot el que s’espenyi deliberadament, després s’ha d’arreglar o comprar. Més val conservar el material en bon estat que haver de deixar tasques pràctiques per no tenir-ne…

Tendrem material a classe: llapis, goma, bolígraf, maquineta de fer punta, retoladors, pinturetes…L’heu de cuidar, perquè no es renovarà cada vegada que es rompi/perdi.

 • Mantenir l’aula neta i cuidar la higiene en general

Compartim l’espai amb altres persones, així que hem d’evitar embrutar l’aula si no és estrictament necessari. Som joves, no ens costa res aixecar-nos a tirar brutor a la paperera.

Tenim 3 poals de fems, hem de procurar distingir entre paper, plàstic i altres.

Cada dia, abans de sortir de l’aula, hem de llevar els papers del terra, col·locar bé les taules i posar les cadires damunt les taules.

 • Respectar els professors, altres alumnes i personal no docent del centre.

Hem de conviure els uns amb els altres, com a mínim, un any sencer. I passarà molt més aviat si contribuïm a tenir un bon ambient a classe. Vos ho assegur!

 • Procurau no menjar dins l’aula

Si berenam el matí i portam alguna cosa per picar en temps de pati, no ens fa falta seguir menjant entre hores. Encara no he vist ningú patir una malaltia greu després de dues hores sense menjar.

 • Respectar la propietat privada

Segur que, si demanau permís, els companys vos deixaran les seves pertinences en la mesura que els sigui possible.

 • Assistir a classe i ser puntuals

És vital que ningú no falli en la mesura que sigui possible. En el camí cap al món laboral no vos podeu permetre el luxe d’anar perdent oportunitats.

Si un dia no heu de venir, és millor que aviseu amb temps.

 • El bany és un recurs, no una excusa per sortir de classe

Només s’hi podrà anar durant la classe, mai durant els canvis de classe, i ha de ser un últim recurs. Teniu les hores de pati que heu d’aprofitar per fer les vostres necessitats, i per beure aigua podeu dur-ne a classe.

Tenim una clau a cada aula per poder anar al bany, i en sortir heu de tancar la porta.

 • Als canvis de classe no es pot sortir de l’aula.

Recordau que som a una escola, hi ha més aules i és una forma de no molestar la resta de grups.

 • Cada cert temps, alguns dels alumnes han d’anar a netejar el pati juntament amb els alumnes de primària en horari lectiu.

A Material hi haurà una bossa que conté guants. A cada alumne li tocarà, com a molt, dues o tres vegades en tot l’any. Tampoc és per tant! Són 15 minuts d’agafar brutícia del terra, però només la inorgànica. Les gavines ja fan la feina de menjar-se l’entrepà que tirau.